Ammatillinen harjoittelu 2

Ammatillinen harjoittelu 2, 15op


Toisen vuoden ammatillista harjoittelua käyn kuntoutusyksikössä, joka tarjoaa nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille yksilöllistä ja sovellettua tukea kohti itsenäistä elämää. Yksikön toiminta tukee kuntoutujan oma-aloitteisuutta, antaa tukea ja apua kuntoutumiseen sekä arjessa selviytymiseen. 

Ammatillisen harjoittelun tavoitteita ovat:

Jäsentää harjoittelupaikkansa osaksi paikallista sosiaalipalvelujärjestelmää, joka tukee kuntalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta
Perehtyy harjoittelupaikan turvallisuussuunnitelmaan ja siihen liittyviin tehtäviin
Syventää asiakastyön osaamistaan valitsemallaan tehtäväalueella
Soveltaa sosiaalialan työmenetelmiä ja kehittyy niiden käytössä
Harjaantuu ohjaustaidoissa ja rakentaa omaa näkemyksellistä työotetta

Hyväksytyn harjoittelun osasuoritukset:

10 op: harjoittelusuunnitelman laadinta, suunnitelman vertaiskommentointi, oppimiskokemusten kirjaaminen Moodle-ympäristöön kahdesta ensimmäisestä viikostaharjoittelun pienryhmään osallistuminen, harjoittelun purkupäivään osallistuminen, hyväksytty itsearviointi, työvuorolomakkeen palauttaminen Moodleen. 
5 op: oppimistehtävät hyväksytty

Harjoitteluni kohokohtia

Kuntoutusyksikössä tärkeää on tukea ja ohjeistaa yksilöä omatoimisuuteen ja arjessa selviytymiseen. Asukkaat opettelevat muun muassa ongelmanratkaisutaitoja, tunteiden käsittelytaitoja ja yhteisössä toimimista. Arkiasioiden hoitamista harjoitellaan päivittäin esimerkiksi ruokaa tekemällä, omatoimisesti heräämällä ja oman huoneen siistinä pitämisenä sekä yhteisön alueiden siivoamisena. Kuntoutusyksikössä opetellaan olemaan myös osa yhteisöä, joka tukee omaa ja toisten kuntoutumista. Harjoitteluni aikana pääsin ohjaamaan ryhmiä, joissa esimerkiksi musiikkimaalasimme, venyttelimme, pelailimme, askartelimme ja keskustelimme erilaisista aiheista. Vietimme myös elokuvailtaa, herkuttelimme ja leivoimme yhdessä. Tämä harjoittelu on antanut minulle paljon varmuutta ja rohkaisua toimia kuntouttavassa yksikössä.


Yhteisötila


Musiikkimaalausta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsena koetun perheväkivallan vaikutukset aikuisuuteen

Soveltavan musiikin käyttö sosionomin työssä

Kuvallinen ilmaisu ja taidelähtöiset menetelmät