Kuvallinen ilmaisu ja taidelähtöiset menetelmät

KÄDENTAIDOT


Sosiaalialan asiakastyö ja osallistavat menetelmät kurssilla meillä oli kädentaitojen tunteja, joissa opettelimme erilaisia työmenetelmiä asiakkaiden kanssa käytettäviksi. Ensimmäisellä kerralla kokoonnuimme luokkalaisten kanssa ison pöydän ääreen, johon oli levitetty iso valkea paperi. Ideana oli, että kun musiikki alkaa soimaan jokainen alkaa maalata paperille vasemmalla kädellä. Kun musiikki loppui piti vaihtaa paikkaa vasemmalle kaverin piirroksen kohdalle, josta musiikin jatkettua jatkettiin maalaamista. Kävimme pöytä kierroksen läpi ja sen jälkeen jokainen sai leikata isolta paperilta irti itselleen omasta mielestään kauniin kuvan ja ruman kuvan. Kun kuvat oli leikattu, saimme liimata kuvat tapetille johon maalasimme kuvien ympärille vasemmalla kädellä mielikuvitusta käyttäen.







Toisella kerralla meillä oli kivien maalaamista, magneettien tekoa ja lasipurkkien koristelua Decoupage-tekniikalla. Decoupage tekniikalla voi päällystää minkä tahansa sileäpintaisen tavaran. Käytimme lasipurkkien päällystämiseen servettejä ja lakka/liimavesikerrosta.


Kolmannella kerralla kävimme läpi kankaan painantaa ja huovuttamista. Kankaanpainannassa kokeilimme erilaisia sabluunoita ja perinteistä tuputtamista kankaalle. Sabluuna, eli kalvokaavio laitettiin kankaalle kohtaan, johon kuvan halusi painettavan ja sabluunan päältä tuputtamalla painelimme värin kankaaseen. Painoimme kankaalle myös erilaisilla puiden lehdillä, sekä perunalla, sipulilla ja omenalla saa kivoja kuvioita aikaan. Kankaalle painaessa vain mielikuvitus on rajana.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsena koetun perheväkivallan vaikutukset aikuisuuteen

Soveltavan musiikin käyttö sosionomin työssä